Qyteti

Foto/ Nis ndërtimi i shkollës “Nënë Tereza” në Kodër-Kamëz, do i japë fund mësimit me dy turne në shkollat e zonës

Foto/ Nis ndërtimi i shkollës “Nënë Tereza”

Kanë nisur punimet për ndërtimin e shkollës që do mbajë emrin e shenjtores “Nënë Tereza”, në dispozicion të fëmijëve dhe nxënësve në Kodër-Kamëz.

Nga investimi i Bashkisë Tiranë shkolla 9-vjeçare e integruar do t’i japi një mundësi të barabartë fëmijëve të kësaj zone, që të arsimohen si gjithë bashkëmoshatarët e tyre kudo në Tiranë me kushte komode dhe cilësi të lartë mësimdhënie. Siç shihet edhe nga fotot janë hedhur themelet dhe godina e shkollës së re ka nisur të marrë formë.

Me hedhjen e themeleve të shkollës “Nënë Tereza” në zonën e Institutit Bujqësor, synohet që të eliminohet mësimi me dy turne në 4 shkolla 9-vjeçare të zonës, si dhe do të lehtësohet buxheti i familjeve, duke eliminuar transportin e fëmijëve nëpër shkolla të tjera larg dhe shmangur trafikun e orëve të mëngjesit.

Pas orarit zyrtar të mësimit, kjo shkollë do të funksionojë edhe si një qendër komunitare. Fëmijët do kenë mundësinë të shfrytëzojnë shkollën e re, terrenet e saj sportive, ambientet laboratorike, bibliotekat dhe sallat studimit.

Shkolla "Nënë Tereza" është pjesë e programit për ndërtimin e 17 shkollave të reja në Tiranë që do të rrisin cilësinë e mësimdhënies në kryeqytet./ Tiranapost.al.