Histori Personale

Historitë e vërteta të 5 fëmijëve që kujtojnë jetën e tyre të mëparshme e që vërtetojnë se rimishërimi ekziston

Historitë e vërteta të 5 fëmijëve që kujtojnë

Golan Heights: djali që gjeti vrasësin e tij

Historitë e vërteta të 5 fëmijëve që kujtojnë

Ai lindi me një shenjë në kokë dhe në moshën 3-vjeçare nisi të kuptonte prejardhjen e asaj shenje. Ajo ishte bërë në jetën e tij më mëparshme në të cilën kishte përfunduar i vrarë me sëpatë. Dhe në vendin e tij, ku besohet rimishërimi, u dërgua me prindërit në fshatin ku thoshte se kishte jetuar dhe arriti të gjente vetë jo vetëm shtëpizën, por edhe vendin ku vrasësi e kishte varrosur në jetën e mëparshme dhe armën e vrasjes gjithashtu. Pikërisht aty ku ai tha, të rriturit u përballën me një kufomë dhe sëpatën gjithashtu. Përballë provave të pakontestueshme dhe emrit të vrasësit që ai e kujtonte mirë, u bë edhe arrestimi.

Gopal Gupta: Indiani i vogël që tregoi se vinte nga një familje e pasur

Gjithçka ndodhi një darkë kur i tha të atit që refuzonte të prekte të njëjtat enë kuzhinë dho objekte me njerëzit e varfër dhe se ai vinte nga një familje e pasur. I pyetur nga babai rreth kësaj sjelljeje të çuditshme, ai kishte treguar detaje se kishte qenë pronar i një kompanie të madhe farmaceutike dhe se ishte vrarë nga vëllai i tij. I ati u nis për rrugë, në bazë të të dhënave që i biri i dha dhe verifikoi gjithçka duke u bindur se zotëria në fjalë kishte ekzistuar vërtet dhe ishte vrarë nga vëllai. Nuk kishte më asnjë arsye të mos besonte tek rimishërimi.

Historitë e vërteta të 5 fëmijëve që kujtojnë

Corlis Chotkin Jr ose nipi që ringjalli stërgjyshin e tij

Historia nis me një paralajmërim, qëkur peshkatari nga Alaska Victor Vincent i tha mbesës së tij se do rimishërohej në të ardhmen tek fëmija i saj. Vite më vonë ajo u rrit, mbeti shtatzënë dhe ngjashmëritë nisën të shfaqeshin. Plus që djali qëkur ishte i vogël tregonte se vinte nga fisi Kahkody, ai i stërgjyshit të tij nga ana e mamit. Pastaj aftësia e pazakontë për të drejtuar varkat, besimi i thellë fetar ishin disa nga pikat e përbashkëta, ose ndoshta shpresa e saj se gjyshi ishte aty në njëfarë mënyre për t`u kujdesur për familjen.

Ma Ting Aung Myo: Drama e burrit të ngecur në trupin e një gruaje

Gjithçka nisi në një fshat të vogël ku gruaja shtatzënë ëndërronte çdo natë një ushtar. Derisa lindi vajzën e saj dhe me rritjen kuptoi që vajza ndihej djalë. Ajo thoshte se kishte qenë në luftë se kishte një grua dhe fëmijë, që kur ishte 3 vjeçe. Më vonë kur u rrit refuzoi të vishte uniformën e vajzave në shkollë dhe ndaj e la shkollën. Nuk dihet nëse ishte thjesht një problem identiteti, por ëndrra e së ëmës dhe kujtimet e herëpashershme të vajzës, bëjnë të besosh tek rimishërimi.

Shamlinie Prema: vajza që donte nënën e saj të parë

Vajza kishte tmerr për t`u larë dhe për të hipur në autobus. Askush nuk e gjente përgjigjen e arsyes përse, derisa ajo tregoi se mbante mend që një autobus e kishte çuar njëherë në mes të një fushe me oriz ku më pas ajo ishte mbytur. Ajo fliste dhe fliste për një jetë të mëparshme dhe njëherë kujtoi emrat e prindërve të saj të asaj kohe. Dhe në zonë ishte një çift që një vit para se lindte Shamlinie kishte humbur vajzën që ishte mbytur. Teksa rritej ajo donte gjithmonë e më shumë nënën e parë dhe jo aktualen, preferonte më shumë atë. Pastaj, vite më vonë e harroi historinë.

Kjo në fakt është e përbashkëta e gjithë këtyre fëmijëve që e harrojnë historinë e vjetër teksa rriten.

Historitë e vërteta të 5 fëmijëve që kujtojnë

Të gjitha këto janë përshkruar në librin e autorëve më të njohur që kanë studiuar rimishërimin Ian Stevenson dhe Trutz Hardo.

*Artikulli i Roba Da Donne u përshtat në shqip nga Fabjola Hije