Histori Personale

Më thanë se jam shtatzënë. Më pas zbulova se ishte kancer dhe u lehtësova

Më thanë se jam shtatzënë. Më pas zbulova se ishte

Nga Monica Fox/ Pësova një aksident automobilistik - një shofer i shpërqendruar kaloi me dritë të kuqe në një ditë të kthjellët dhe me diell në orën 12:15 pasdite. Shkova në dhomën e urgjencës me lëndime të lehta. Bëra një skanim CT dhe disa rreze X. Mjekja zbuloi rezultatet: tronditje, kontuzion, prerje, dhe një shtatëzani.

Duhet të ketë ndonjë gabim. Ajo më pa sikur po priste që unë të thoja diçka, dhe unë e shikoja atë sikur njëra nga ne nuk e dinte se si funksionon menopauza.

"Por unë kam shtatë vjet në menopauzë," thashë.

"A i keni ende të gjitha organet tuaja?", ajo pyeti.

“Po i kam të gjitha organet”, i thashë dhe ajo më sugjeroi të bëja një analizë gjaku te mjeku im sepse rezultati do të ishte më i saktë.

Filloi paniku. Shkova direkt në farmaci. Bleva dy teste shtatzënie dhe shkova në shtëpi. Të dy dolën negativë.

Por gjithsesi shkova për analizën e gjakut. Pasi nuk ishte koha që të gënjeja veten.

Të nesërmen, mjekja ra dakord që mund ta gjurmonte menopauzën time shtatë vjet më parë, dhe po, gjithashtu tha se isha "shtatzënë", kështu tregonte testi i urinës.

Çuditërisht, mjeku nuk ishte ende 100% i gatshëm të deklaronte se nuk jam shtatzënë – ai i dha 99.8%. Edhe pse ai po diskutonte për nivelet e hormoneve që ata zbuluan, unë e dija me të vërtetë që nuk isha. Ata po diskutonin edhe një mundësi për kancer të vezores.

Një valë lehtësimi më përshkoi. Pesha e stresit dhe ankthit që kisha mbajtur u hoq papritur nga supet e mia.

Po, kanceri ishte një lehtësim mbi shtatzëninë.

Për fillestarët, nuk më duhet të zgjedh një nga tre opsionet e tmerrshme :

1. Mbajtja e një fëmije që nuk mund ta përballoj dhe nuk dua ta rris në këtë moshë ( shpenzimi i 250,000 dollarëve për ta rritur atë ).

2. Vrasje mendore e vetes dhe e fëmijëve që kam duke e dhënë për birësim (më falni - nuk mund ta mbajmë motrën tuaj).

3. Aborti.

Në vend të kësaj, unë kam një rrugë të lehtë përpara: të trajtoj në mënyrë agresive kancerin.

Për më tepër, nuk kam pse t'ia zbuloj askujt jetën time seksuale, të shpjegoj se si e lejova këtë të ndodhë apo të përballem me ndonjë stigmë sociale për të qenë një nënë beqare. Nuk kam nevojë të ndërroj rrobat e mia, të humbas kontrollin e trupit tim ose të vendos diagnozën time që të gjithë ta shohin dhe komentojnë. Shtatzënia është publike. Kanceri është privat – askush nuk do ta dijë nëse nuk i them unë.

Më vonë mësova se nuk isha shtatzënë, por potencialisht po përballesha me kancerin ovarian.

Mos më keqkuptoni: e di që kanceri im mund të jetë fatal. Por kështu mund të ndodhë edhe një shtatzëni.

*Histori e publikuar fillimisht te Huffpost, përkthyer dhe përshtatur nga Tiranapost