Histori Personale

Milioneri 27-vjeçar kursen 80% të të ardhurave dhe nuk shpenzon asnjëherë për këto 2 gjëra

Milioneri 27-vjeçar kursen 80% të të ardhurave dhe nuk shpenzon
Pasuria neto e Todd Baldwin kaloi 1 milion dollarë kur ai ishte 25 vjeç.

Sot, në moshën 27-vjeçare, ai fiton 615,000 dollarë në vit (305,000 dollarë duke lënë mënjëanë shpenzimet e biznesit) falë një përzierjeje të të ardhurave nga pronat me qira, punës së tij ditore duke punuar në shitjet e sigurimeve komerciale dhe parave shtesë që bën si blerës sekret.

Shumica e të ardhurave të tij vijnë nga gjashtë pronat me qira që ai zotëron me gruan e tij, Angela. Ata fitojnë 460,000 dollarë në vit me qira. Pas shpenzimeve ku përfshihen pagesat e hipotekës, taksat, sigurimet dhe shërbimet komunale, atyre u mbeten rreth 150,000 dollarë në vit.

“Edhe pse pasuria jonë neto është me shtatë shifra, ne nuk bëjmë shumë nga gjërat tipike që shumica e njerëzve mendojnë se bëjnë milionerët. Ne kursejmë shumë”, thotë Baldëin, i cili ka një Ford Focus të vitit 2009 me gruan e tij. Për shkak se ai i mban shpenzimet në nivel të ulët, ai është në gjendje të kursejë më shumë se 80% të të ardhurave.

Milioneri refuzon të shpenzojë para për disa gjëra siç janë restorantet dhe filmat, jo sepse kursen shumë, por sepse ka arritur të paguhet edhe për këtë.

Baldëin është një “blerës sekret” dhe paguhet për të ngrënë jashtë, për të bërë pazare ushqimore, për të parë filma dhe madje për të vizituar hotele dhe kazino.

“Ka shumë biznese që duan të dinë se si ecin punonjësit e tyre dhe si reagon tregu ndaj produkteve të tyre,” shpjegon ai. “Kështu që ato kompani punësojnë firma të mistershme për të gjetur kontraktorë të pavarur si unë që të shkojnë në biznesin e tyre si klient i rregullt, blejnë produktin ose shërbimin dhe më pas raportojnë për të.”

Ai ka fituar rreth 30,000 dollarë që kur filloi blerjet misterioze vite më parë në kolegj. Sondazhet që ai plotëson pas përvojës nuk kërkojnë shumë kohë dhe për këtë arsye, ai e ka të vështirë të shkojë e të shpenzojë paratë e tij në bare dhe restorante.

“Nëse një shok dëshiron të shkojë në një bar ose dikush dëshiron të shkojë të shohë një film, unë zakonisht përpiqem të pres derisa të marr një punë,” thotë ai, “sepse nëse gjithsesi do të shkoj atje mund të argëtohem falas edhe të paguhem.”

Falë kësaj pune ai dhe gruaja e tij shpenzojnë vetëm rreth 25 dollarë në muaj për ushqime.

“Një gjë tjetër për të cilën nuk shpenzoj kurrë para janë tarifat e panevojshme të llogarisë bankare ose tarifat e kartës së kreditit,” thotë Baldwin. Kjo nuk do të thotë se ai nuk përdor karta krediti - ai ka 13 të tilla - por ai nuk i vonon pagesat për të shmangur tarifat e vonuara.

Baldwin, i cili u rrit nga një nënë beqare dhe filloi të punonte kur ishte 12 vjeç, merr një emocion nga kursimi. “Është një kënaqësi e vërtetë të jesh në gjendje të blesh diçka, por të zgjedhësh të mos blesh”, thotë ai.

Ai mendon për të gjitha blerjet e tij, veçanërisht për ato të mëdhatë: “Unë dhe gruaja ime duam të krijojmë një familje në dy vitet e ardhshme dhe mendoja se mund të merrnim një SUV. Po shikoja ato që ishin rreth 60,000 dollarë.” Megjithatë, pas një analizimi ata vendosën t’i përdorin ato para diku tjetër. “Ne blemë një tjetër pronë me qira.”

Përfundimisht, të ardhurat nga qiraja “mund të paguajnë për katër nga ato SUV që më pëlqyen”, tha ai.

E vetmja gjë për të cilën Baldwin-it i pëlqen të mburret është për gruan e tij “Gruaja ime kursen më shumë se unë!” thotë ai. “Disa vite më parë, i bleva një dhuratë, një çantë marke për rreth 500 dollarë. Por kur e pa ajo e mori menjëherë, e ndërroi me një çantë prej 60 dollarësh në Macy’s dhe më pas investuam pjesën që mbeti.”