Histori Personale

Një vajze e re miliardere self-made po përballet me disa akuza

Një vajze e re miliardere self-made po përballet me disa akuza

Pasuria e Elizabeth Holmes arrin në 4.5 miliardë dollarë të gjitha fitime të kompanisë së saj Theranos të testimit të gjakut.

Theranos do kishte arritur më shumë sikur të mos sulmohej nga disa akuza që pretendojnë se produktet e saj nuk funksionojnë ashtu siç reklamohet.

Gjyqi ndaj saj ishin përcaktuar për në 15 prill, por për shkak të situatës me koronavirusin u la një tjetër datë, në 27 tetor.

Elizabeth Anne Holmes ka lindur në 3 shkurt të 1984-ës dhe është e pasura më e re në botë, self-made. Ajo është krijuese dhe drejtuese e Theranos, një kompani që zhvilloi procese dhe pajisje teknologji për të testuar gjakun në sasi më të vogla (të marrë nga gishti) dhe më shpejt.

*Burimi Forbes