HOROSKOP

Do të ketë 2 planetë retrogradë në maj, duke përfshirë Merkurin

Do të ketë 2 planetë retrogradë në maj, duke
Do të ketë dy retrograde planetare në maj: Plutoni retrogradë , i cili filloi më 29 prill dhe famëkeqja retrograde e Mërkurit. Por, ndërsa termi "retrogradë" mund të shkaktojë shumë shqetësime - p.sh. rikthim në mosmarrëveshje ose mosmarrëveshje mes njerëzve të dashur - realiteti është se retrogradat janë shumë më të zakonshme nga sa mund ta kuptoni.

Plutoni Retrograde (29 prill deri më 8 tetor)

Retrogradat e Plutonit - si ai që po përjetoni tani - janë më pak të dukshme se retrogradet e Mërkurit, por ato nënkuptojnë një periudhë rishikimi, kështu që duhet t'i kushtoni vëmendje. Stacionet e Plutonit janë retrograde çdo vit për rreth gjashtë muaj, kështu që zakonisht duhet pak më shumë për të ditur se si do të ndikojë retrogradi tek ju.

Mërkuri retrogradë, nga ana tjetër, zgjat rreth tre javë, duke i bërë efektet shumë më të mprehta gjatë asaj periudhe.

Mërkuri Retrograd (10 maj deri më 3 qershor)

Duke filluar në shenjën e ndryshueshme të ajrit të Binjakëve dhe duke përfunduar në Dem, Mërkuri do të jetë i prirur të sjellë mendime dhe ide aktive në Tokë gjatë kësaj periudhe. Gjatë gjysmës së parë të retrogradit, Mërkuri do të mbështetet jashtëzakonisht te Binjakët, pasi kjo është shenja për stimulimin mendor dhe komunikimin. Por në retrogradë, ka të ngjarë të vëreni një vështirësi në ndarjen dhe zbatimin efektiv të këtyre ideve derisa Mërkuri të kthehet në shenjën e qëndrueshme të Demit më 22 maj. Demi është padyshim një shenjë që i pëlqen të ruajë gjërat, kështu që me siguri do të vini re se gjërat fillojnë të ngadalësohen sapo Mërkuri të kthehet në këtë shenjë.