Art dhe Kulturë

Kadare, më i miri i 350 autorëve në botë

Kadare, më i miri i 350 autorëve në botë

Ismail Kadare do nderohet me çmimin Pak Kyongni për këtë vit, në një konkurs në Korenë e Jugut. Emri i tij u përzgjodh fillimisht në 5 më të mirët dhe më pas, si më i miri. Fituesit i akodordohet gjithashtu si fond prej 84 mijë dollarësh dhe ceremonia e ndarjes së çmimit do të mbahet më 26 tetor.

“Librat e Ismail Kadaresë i bëjnë lexuesit të mendojnë dhe ndiejnë fort marrëdhënien e tyre me ngjarje të caktuara të historisë”, thuhet në shpalljen e fituesit të nxjerrë nga Kim Uchang, kryetari i komisionit.