Kosova

Deputeti ukrainas dorëzon në parlament projektligj për njohjen e Kosovës

Deputeti ukrainas dorëzon në parlament projektligj për njohjen e

Deputeti ukrainas ka dorëzuar në parlament një projektligj për njohjen e pavarësisë së Kosovës. Oleksiy Goncharenko shkruan: “Kam dorëzuar në Parlamentin e Ukrainës një projektligj që njeh pavarësinë e Kosovës. Ukraina ndan vlerat perëndimore dhe do të mbështesë demokracinë kudo në botë. Shpresoj se Ukraina do ta njohë pavarësinë e Kosovës sa më shpejt që të jetë e mundur”.

Deputeti ukrainas dorëzon në parlament projektligj për njohjen e

Ukraina ka refuzuar ta njohë Kosovën gjatë gjithë këtyre viteve, por pavarësisht kësaj, Kosova vendosi sanskione ndaj Rusisë, pas pushtimit në Ukrainë.