Kosova

Kosova shënon numrin më të lartë të viktimave me Covid brenda një dite

Kosova shënon numrin më të lartë të viktimave me Covid

Në 24 orët e fundit në Kosovë është shënuar numri më i lartë i viktimave. Gjashtë persona të prekur me Covid kanë ndërruar jetë, ndërsa numri i viktimave nga përhapja e virusit në vend ka shkuar në 64.

 “Qendra Klinike Universitare e Kosovës, përkatësisht klinikat e saj ku po trajtohen pacientët e prekur nga Covid-19 kanë njoftuar se gjatë ditës së sotme, 4 korrik 2020, deri në ra 17:00 kanë përfunduar me vdekje 6 pacientë të infektuar me COVID-19: Në Klinikën Infektive 1 pacient, në Klinikën e Pulmologjisë 2 pacientë dhe në Mjekësinë Sportive 3 pacientë.  Pacientët që kanë përfunduar me vdekje janë: Sh.I. (1949) -Prishtinë; F.H (1948) -Viti,  R.K (1950)-Mitrovicë, B. G (1960)-Vushtrri, S. T. (1949) – Fushë Kosovë dhe V. SH. (1982)- Pejë. Sipas informacioneve nga klinikat, pacientët që kanë ndërruar jetë sot, përveç infeksionit Covid-19, kishin edhe sëmundje të tjera shoqëruese”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Kosovës.