Kosova

KQZ e Kosovës vendos për rinumërimin e 494 vendvotimeve

KQZ e Kosovës vendos për rinumërimin e 494 vendvotimeve

Në 494 vendvotime të Kosovës do të rinumërohen votat. Këtë ka vendosur Komisioni Qendror i  Zgjedhjeve. Në mbledhjen e sotme, u pranuan ankesat se ka pasur disa gabime: Me vendosjen e votës, gabime me formularët e rezultateve të kandidatëve, apo precedentë kur kandidati ka më shumë vota sesa subjekti politik, kur subjekti ka vota ndërsa kandidati nuk ka vota dhe anasjelltas.

KQZ e Kosovës vendos për rinumërimin e 494 vendvotimeve

Vendvotimet të cilat do të rinumërohen, janë ndarë në katër kategori nga KQZ-ja për arsye të mospërputhjeve të formularëve të rezultateve.

Zgjedhjet në Kosovë i fitoi Vetëvendosja e Albin Kurtit. Ai pritet të formojë qeverinë e tij të re. Sipas rezultateve të publikuara nga KQZ, ku nuk përfshihen votat me kusht dhe ato nga diaspora, në këto zgjedhje.

Lëvizja Vetëvendosje ka 378,550 vota apo 47.85%.

PDK është radhitur e dyta me 137,659 vota apo 16.77%.

LDK është radhitur e treta me 107,507 vota apo 13.08%.

AAK është radhitur e katërta me 58,743 vota apo 7.43%.

Nisma Socialdemokrate me 20,535 vota apo 2.60%.

*Tiranapost.al.