Kosova

KQZ në Kosovë nuk certifikon listat e Lëvizjes Vetëvendosje, AAK-së e Nismës

KQZ në Kosovë nuk certifikon listat e Lëvizjes Vetëvendosje,

Komisioni Qendrorë i Zgjedhjeve në Kosovë nuk ka certifikuar listat e AAK-së, Nismës dhe Lëvizjes Vetëvendosje për shkak se kanë pasur kandidatë të cilët Këshilli Gjyqësorë i Kosovës i ka konstatuar me dënime në tre vitet e fundit.

 “Pro” certfitikimt të listës së VV-së kanë qenë vetëm pesë anëtarë të KQZ-së.

Valdete Daka është shprehur në mbledhje se LVV ka pesë kandidatë që nuk i ka zëvendësuar në listë, të cilët janë konstatuar me probleme me ligjin.

Ndërkohë janë certifikuar listat e LDK-së dhe PDK-së, Lista serbe dhe Lista Romani Iniciativa.