Kosova

Një ditë para gjyqit ndaj liderëve të UÇK në Hagë, Kosova marshon për drejtësi: Liria ka emër!

Një ditë para gjyqit ndaj liderëve të UÇK në

Mijëra qytetarë mbushën sot sheshin e Prishtinës në atë që u quajt “Marshim për Drejtësi” në mbështetje të ish krerëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës Hashim Thaçi, Kadri Veseli, Jakup Krasniqi, Rexhep Selimi dhe bashkëluftëtarët e tyre që ndodhen në Hagë, një dtë përpara gjyqit të tyre.

Një ditë para gjyqit ndaj liderëve të UÇK në

Organizuesit e protestës “Liria ka emër”, Eliza Hoxha dhe Ismail Tasholli i kanë cilësuar të pabaza akuzat me të cilat po përballen liderët e UÇK-së dhe të padrejtë zvarritjen e hetimeve.

Një ditë para gjyqit ndaj liderëve të UÇK në

“E vërteta e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës për lirinë është e vërteta e Kosovës, të cilën duhet ta mbrojmë të gjithë,” u shprehën ata.

Kryetari i PDK-së, Memli Krasniqi tha se mbështetjen e madhe të qytetarëve të Kosovës po e ndiqnin live edhe vetë liderët e UÇK-së që janë në Hagë.

Një ditë para gjyqit ndaj liderëve të UÇK në

"Po na përcjellin drejtpërdrejtë nga Haga çlirimtarët tanë, Hashim Thaçi, Kadri Veseli, Jakup Krasniqi, Rexhep Selimi dhe bashkëluftëtarët e tyre. Sot marshojmë krenarë për ata që dikur marshuan drejt lirisë", tha ai.

Një ditë para gjyqit ndaj liderëve të UÇK në

Marshimi “Liria ka emër” nisi në sheshin “Zahir Pajaziti” dhe u mbyll në sheshin “Skënderbeu”. Ditën e nesërme është thirrur një tjetër protestë në Hagë nën moton “Mos ma gjykoi lirinë”.