Kosova

Përfundon bastisja në zyrat e UÇK-së nga Eulex, Thaçi: S’ka nevojë për aksione spektakolare

Përfundon bastisja në zyrat e UÇK-së nga Eulex,

Ka përfunduar pas 8 orësh bastisja e zyrave të OVL të UÇK-së nga Eulex-i.

Përfundimi i aksionit është konfirmuar  nga sekretari i OVL të UÇK-së, Faton Klinaku, i cili tha se në dokumentet që kanë konfiskuar zyrtarët e Eulex-it nuk ka asgjë.

Ndërkaq, kryetari Hysni Gucati dhe nënkryetari Nasim Haradinaj, të cilët janë arrestuar, janë në proces për t’u dërguar në Hagë.

Pas arrestimit Nasim Haradinaj nuk ka pranuar të transportohej me makinën e EULEX dhe është transportuar nga Policia e Kosovës.

Klinaku ka thënë se bastisje ka zgjatur pasi ai nuk ka pranuar që të bastisen zyrat pa qenë ai prezent në çdo dhomë.

Ai ka thënë se bastisja tashmë ka përfunduar dhe janë marrë vetëm kompjuterë.

Lidhur me aksionine EULEX dhe arrestimet e anëtarëve të saj, krytarit Hysni Gucatit dhe nënkryetarit Nasir Haradinajt ka reaguar edhe Presidenti Hashim Thaçi.

Presidenti i Kosovës ka dalë kundër këtij operacioni, duke theksuar se s’ka nevojë për aksione spektakolare pasi askush s’do i ikë drejtësisë.

Për më tepër Thaçi kujton se UÇK ka qenë lëvizje vullnetare dhe e rezistencës për liri e pavarësi të Kosovës, si dhe veteranët e saj janë vlera me sublime e saj. Por Presidenti garanton se asnjë grackë s’ka për ta vendosur Kosovën në anën e kundër të drejtësisë.

Operacioni i EULEX për bastisjen e këtyre zyrave u urdhërua nga Gjykata Speciale e Hagës për dokumentacione.

Deklarata e plotë e Hashim Thaçit:

Deklarate? pe?r media e Presidentit te? Republike?s se? Kosove?s
Qytetare?t e Kosove?s dhe te?re? bota presin qe? Dhomat e Specializuara t’i japin pe?rgjigjen e duhur, profesionale dhe transparente pretendimeve monstruoze, sic? jane? insinuatat pe?r “trafikimin e organeve njere?zore nga UC?K-ja” apo pe?r “Shte?pine? e verdhe?”, ne? eme?r te? te? cilave ne ishim te? detyruar qe? t’i themelojme? Dhomat e Specializuara.
Sic? tregon historia, Ushtria C?lirimtare e Kosove?s ka qene? le?vizje vullnetare, pjese? e rezistence?s civile dhe angazhimit pe?r liri e pavare?si ne? Kosove? dhe si e tille? e?shte? njohur nga bashke?sia nde?rkombe?tare.

Ishte edhe shembull i bashke?punimit me drejte?sine? nde?rkombe?tare. Duke filluar me gjykatat e UNMIK-ut, Tribunalin pe?r Ish-Jugosllavine? ne? Hage?, EULEX-in, gjykatat vendore dhe tani me nivelin e 5-te? te? drejte?sise? ne? Kosove?n e paslufte?s, Dhomat e Specializuara. Asnje? i intervistuar apo i akuzuar nuk i ka ikur pe?rgjegje?sise? qe? t’u pe?rgjigjet autoriteteve kompetente te? drejte?sise?.
E theksoj se rrjedhja e dokumenteve ka cenuar legjitimitetin e gjykate?s ne? syte? e qytetare?ve, ka de?mtuar imazhin e shtetit te? Kosove?s dhe te? drejtat e te? pandehurve potenciale?. Publikimi i ke?tyre dokumenteve ka qene? i papranueshe?m.
Veterane?t e UC?K-se? jane? vlera me? sublime e rezistence?s dhe le?vizjes sone? pe?r liri e pavare?si. Asnje? gracke? e ngrehur nga kushdo nuk do ta vendose? Kosove?n ne? ane?n e kunde?rt te? drejte?sise?.
E?shte? e qarte? se ke?rkohet bashke?punim i nde?rsjelle?, ne? perputhje me legjislacionin me te? cilin jane? themeluar Dhomat e Specializuara. Kjo drejte?si speciale e?shte? e obliguar qe? t’i pe?rmbahet dhe te? veproje? ne? kuade?r te? Kushtetute?s se? Kosove?s dhe t’i respektoje? te? drejtat e te? gjithe?ve.
Asnje? i pandehur potencial nuk do t’i ike? drejte?sise?. Prandaj, vlere?soj se nuk ka asnje? arsye pe?r ekspedita apo aksione spektakulare. Nde?rsa integriteti dhe dinjiteti i secilit qytetar duhet te? respektohet.
E te?re? bota e dine? se Kosova ishte viktime?. UC?K-ja dhe te?re? populli i Kosove?s jane? pe?rballur me gjenocid dhe spastrim etnik.

Kosova gjithmone? ka qene? dhe do te? jete? ne? ane?n e te? ve?rtete?s, bashke?punimit, drejte?sise? dhe te? drejte?s nde?rkombe?tare, e pe?rcaktuar pe?r nde?rtimin e shtetit demokratik, ligjor dhe shumetnik, atdhe te? te? gjithe? qytetare?ve te? saj.
Ky e?shte? vullnet i qytetare?ve te? Kosove?s dhe pe?rkushtim i institucioneve te? shtetit te? Kosove?s.