Kosova

Pjesëmarrje e ulët në zgjedhjet e Kosovës

Pjesëmarrje e ulët në zgjedhjet e Kosovës

Në Kosovë po mbahen zgjedhjet vendore. Shifrat zyrtare të deritanishme tregojnë për një pjesëmarrje të ulët, më të ulët se ajo e 2017-ës. Deri në orën 15:00 kanë votuar vetëm 25% e qytetarëve me të drejtë vote. Kutitë e votimit në Kosovë janë hapur që prej orës 07:00 të mëngjesit dhe do të qëndrojnë të hapura për qytetarët deri në 19:00.

Qytetarët do të zgjedhin sot kryetarët e 38 komunave.