Tech

Kujdes! Mos bëj këtë update nëse ke iPhone

Kujdes! Mos bëj këtë update nëse ke iPhone

Apple akuzohet kohët e fundit se nuk arriti dot të mbrojë telefonat me update nga viruset dhe vjedhja e të dhënave. Sipas ekspertëve rrezik përbën edhe update i ri i softuerit iOS13, pasi thonë se u jep mundësi hakerëve të vjedhin kontakte dhe mesazhe që gjenden ne telefon, ndaj sugjerohet mos ta bësh.

Eksperti i sigurisë në Internet Jose Rodriguez ka bërë zbulimin dhe për këtë ka njoftuar edhe kompaninë Apple, por sipas tij kompania e ka anashkaluar paralajmërimin, thjesht duke thënë se po punojnë për sigurinë.

Në fund të vitit të kaluar, shefi i Kompanisë Tim Cook miratoi disa ligje të ashpra për privatësinë si për Europën ashtu edhe për Amerikën, lidhur me mbrojtjen e të dhënave personale, por duket se lufta për sigurinë do të vazhdojë.../ Daily Mail/ Tiranapost.al. E.B

Apple has been rocked by accusations that it failed to stamp out a privacy-compromising flaw in the brand-new iPhone update despite being alerted to it months ago

The iOS13 software which was rolled out yesterday reportedly allows hackers to raid a customer's contacts list

iOS 13 is available for the iPhone 6S and later handsets, and is packed with an array of changes – such as picture editing, menstrual tracking and improved privacy features