Showbiz

Kur quhesh i sëmurë? Studimi 155-vjeçar ndryshon gjithçka që dihej për temperaturën

Kur quhesh i sëmurë? Studimi 155-vjeçar ndryshon

Një studim i Universitetit Stanford drejtuar vitet e fundit nga Julie Parsonnet ka analizuar matjet e 677 mijë temperaturave që nga 1862-shi deri në 2017-ën. Rezultatet zbuluan që me kalimin e viteve trupi ynë është bërë më i ftohtë. Kështu që gjërat kanë ndryshuar për atë që duhet të konsiderohet temperaturë.

Mjafton të shkojë 36.6 për ta konsideruar dhe jo 37 siç kemi bërë deri tani.

Po me çfarë lidhet ndryshimi i temperaturës së trupit dhe ulja e vlerës normale?

Mendohet se ka lidhje me ndryshimet klimatike që kanë arritur të modifikojnë aspektet fiziologjike të njerëzve, në 200 vitet e fundit.

Vlera normale e temperaturës varet gjithashtu nga trupi në trup, nga mosha dhe nga momenti i ditës.

*Ky post u përshtat nga Bussiness Insider dhe është realizuar nga Fabjola Hije.