Lajme nga Bota

10 libra që HuffPost po ua sugjeron fëmijëve për racizmin: Duhet të mësojnë!

10 libra që HuffPost po ua sugjeron fëmijëve për racizmin:

Tu shpjegosh fëmijëve drejtësinë racore dhe brutalitetin e policisë, sidomos në atë që ndodhi me George Floyd nuk është e thjeshtë. Megjithatë duhet ta bëni! Kur bëhet fjalë për rritjen e fëmijëve që do duhet të luftojnë kundër padrejtësisë racore në Shtetet e Bashkuara, është e qartë se heshtja nuk mjafton. ‘Ti japësh ngjyrë-ngjyrës këtu nuk funksionon'! Dhe të mos flasësh e të mos tregosh për racizmin gjithashtu nuk funksionon. Kërkoni mjete që mund t’ju ndihmojnë juve dhe fëmijë tuaj të kuptojnë se dhe të mësojnë si të luftojnë me racizmin sistemik.

Me kalimin e viteve shumë autorë kanë shkruar libra që mund të ndihmojnë në ngjalljen e bisedave në lidhje me drejtësinë racore, empatinë dhe çfarë do të thotë të jesh aktivist anti-racist.

Më poshtë do të gjeni 10 tituj librash për fëmijë për racizmin dhe aktivizimin e prindërve që të ndihmojnë dhe edukojnë fëmijët e tyre.

/Huffington Post/ 

 

10 libra që HuffPost po ua sugjeron fëmijëve për racizmin:

10 libra që HuffPost po ua sugjeron fëmijëve për racizmin:

10 libra që HuffPost po ua sugjeron fëmijëve për racizmin:

10 libra që HuffPost po ua sugjeron fëmijëve për racizmin:

10 libra që HuffPost po ua sugjeron fëmijëve për racizmin:

10 libra që HuffPost po ua sugjeron fëmijëve për racizmin:

10 libra që HuffPost po ua sugjeron fëmijëve për racizmin:

10 libra që HuffPost po ua sugjeron fëmijëve për racizmin:

10 libra që HuffPost po ua sugjeron fëmijëve për racizmin: