Lajme nga Bota

6 muaj leje lindjeje për të dy prindërit në Francë

6 muaj leje lindjeje për të dy prindërit në Francë

Presidenti francez, Emmanuel Macron, njoftoi se prindërit në Francë do të marrin gjashtë muaj leje lindjeje. Vendimi i kreut francez erdhi në ditën kur Instituti Kombëtar i Statistikave, pasqyroi një rënie të mprehtë të lindshmërisë, më e ulëta që nga periudha e pasluftës (më pak se 700 mijë fëmijë të lindur në 2023).

Macron nënvizoi se lindshmëria “po bie, gjithashtu sepse infertiliteti mashkullor dhe femëror përparon, duke bërë që shumë burra dhe gra të vuajnë.” Ai gjithashtu njoftoi një “plan të madh kundër kësaj plage”.

“Pas zgjatjes së lejes së atësisë, besoj thellësisht se futja e një leje të re lindjeje mund të jetë një element i dobishëm i një strategjie të tillë” për rinisjen e lindjeve, raporton Reuters.