Lajme nga Bota

7 vite më parë, kur kryeministri i Irlandës la mjekësinë për politikën. Por sot riveshi uniformën

7 vite më parë, kur kryeministri i Irlandës la

Shtatë vite më parë kryeministri Irlanfez Leo Varadkar la mjekësinë për politikën. Por tani ai është kthyer në punë si mjek, pasi vendi i tij dhe gjithë bota në fakt po lufton kudnër koronavirusit.

Taoiseach, siç njihet kryeministri në Irlandë, 41 vjeç i është riktheyr regjistrit mjekësor dhe do të punojë me një turn në javë për të ndihmuar të sëmurët e pandemisë, por edhe për të lehtësuar fluksin me të cilën përballen mjekët dhe infermierët.

7 vite më parë, kur kryeministri i Irlandës la

Varadkar hoqi dorë nga profesioni në vitin 2013. Tanimë ai është në vijën e parë të luftës. Irlanda përballet me 5000 raste të konfirmuara dhe 158 viktima.  

Prej më shumë se një javësh vendi ma vendosur masa të rrepta kufizimi. Banorët nuk lejohen të udhëtojnë më shumë se 2 kilometër larg shtëpive të tyre dhe duhet të dalin vetëm kur të kenë nevojë për ushqime dhe medikamente.

Në muajin shkurt dha dorëheqjen si kryeministër por do të vazhdojë si kryeministër në detyrë deri në zgjedhjet e ardhshme.