Lajme nga Bota

Amerika përballet me mungesë katastrofike të mësuesve

Amerika përballet me mungesë katastrofike të mësuesve

SHBA po përballet me një mungesë katastrofike të mësuesve dhe zyrtarët e shkollave po përpiqen të sigurojnë që do të ketë mësues të mjaftueshëm për vitin e ri shkollor, raportoi të mërkurën The Washington Post.

Për shkak të mungesës së stafit, shkollat rurale në Teksas po kalojnë në javë katër-ditore këtë vjeshtë dhe veteranëve pa përvojë mësimore në Florida u kërkohet të hyjnë në klasa, sipas një raporti.

"Nuk e kam parë kurrë kaq keq," tha Dan Domenech, drejtor ekzekutiv i Shoqatës së Superintendentëve të Shkollës, për mungesën e mësuesve.

Është e vështirë të vlerësohet se sa klasa në SHBA kanë mungesë mësuesish për vitin shkollor 2022-2023, thuhet në raport.