Lajme nga Bota

Avioni Boeing merr flakë sa niset dhe faji bie mbi Rusinë. Shpëtojnë mrekullisht 321 personat në bord

Avioni Boeing merr flakë sa niset dhe faji bie mbi Rusinë.

Do të kishte qenë një tragjedi, por fatmirësisht u parandalua në kohë.

Një motor shpërtheu në flakë në një aeroplan turistik me 321 persona, në bord, në Tajlandë pasi gomat e tij shpërthyen gjatë ngritjes.

309 pasagjerët dhe 12 anëtarë të ekuipazhit u detyruan të prisnin një avion të ri për t'u nisur.

Fotot dhe pamjet dramatike shfaqën Boeing 767-306ER të dëmtuar nga zjarri i papritur për shkak të një 'rrjedhjeje të motorit'.

Pajisjet e uljes gjithashtu u ndezën nga flakët në të njëjtën anë të djathtë të avionit.

Avioni Boeing merr flakë sa niset dhe faji bie mbi Rusinë.

Një dyshim është se linjat ajrore ruse po operojnë avionë të vjetëruar pa mirëmbajtjen e duhur, pas sanksioneve të ashpra perëndimore për luftën e Vladimir Putinit në Ukrainë.

Ky aeroplan 26-vjeçar që përdoret nga kompania charter Azur Air ishte duke u nisur nga Aeroporti Ndërkombëtar i Phuket për në Moskë.

Disa burra në bord janë ata që u përpoqën t'i largoheshin rekrutimit rus për në luftë.

Burra të tjerë po ktheheshin në Rusi pasi kishin mbetur pa para, pavarësisht frikës se mund të mobilizoheshin në një përpjekje të re të re të rekrutimit të detyruar dhe të dërgoheshin në front.

Një zyrtar i lartë i aviacionit rus tha se për shkak të sanksioneve të perëndimit, këta avionë mund të përdoren deri në vitin 2030.