Lajme nga Bota

Bali propozon vizën dixhitale nomade që ju lejon të qëndroni për 5 vjet

Bali propozon vizën dixhitale nomade që ju lejon të qëndroni

Indonezia po shpreson të tërheqë më shumë punëtorë të huaj në vend me një vizë të re nomade dixhitale.

Viza e propozuar synon të stimulojë nomadët dixhitalë që të punojnë nga destinacione të njohura si ishulli Bali.

Çfarë dihet për vizën e re dixhitale nomade të Indonezisë?

Viza e planifikuar dixhitale nomade do të jetë e vlefshme për pesë vjet. Ajo do të lejojë punëtorët në distancë të jetojnë në vend pa taksa, për sa kohë që të ardhurat e tyre rrjedhin nga bizneset me bazë jashtë Indonezisë.

Leja speciale është krijuar për të qenë një zgjidhje e thjeshtë për të huajt që duan të punojnë në vendin aziatik.

Viza pesëvjeçare do të bëhet viza më e gjatë dixhitale nomade në krahasim me vendet e tjera.

Ende, udhëzimet se kur dhe si mund të aplikoni për vizë nuk janë shpallur.

Viza aktuale për punëtorët në distancë në Bali

Bali është tashmë një destinacion i preferuar për punëtorët në distancë me klimën e tij të ngrohtë dhe kostot e ulëta të jetesës. Por rregullat aktuale të vizave nuk e lehtësojnë qëndrimin afatgjatë.

Për momentin, nomadët dixhitalë mund të aplikojnë për një vizë të përkohshme për të punuar nga Indonezia. Opsionet përfshijnë Vizën në Arrival (VoA), e cila është e vlefshme për 30 ditë, vizën turistike, e cila mund të rinovohet për t'u zgjatur gjithsej 60 ditë, ose një vizë biznesi që mund të zgjatet deri në 180 ditë.

Vizitorët që qëndrojnë më gjatë bëhen banorë dhe paguajnë taksa.