Lajme nga Bota

BE: Aneksimi i rajoneve të Ukrainës, i paligjshëm

BE: Aneksimi i rajoneve të Ukrainës, i paligjshëm

Ursula von der Leyen ka dalë me një reagim zyrtar, në Twitter në emër të gjithë liderëve të BE-së menjëherë pasi Putin shpalli aneksimin e katër rajoneve ukrainase.

BE: Aneksimi i rajoneve të Ukrainës, i paligjshëm

"Aneksimi i paligjshëm i shpallur nga Putin nuk do të ndryshojë asgjë. Të gjitha territoret e pushtuara ilegalisht nga pushtuesit rusë janë tokë ukrainase dhe do të jenë gjithmonë pjesë e këtij kombi sovran”, shkruhet në postim.

Ndërkaq Finlanda sapo mbyllur kufijtë për të gjithë qytetarët rusë.