Lajme nga Bota

Bernie Sanders: Shtëpia e Bardhë duhet të ndryshojë kursin ndaj luftës Izrael-Hamas

Bernie Sanders: Shtëpia e Bardhë duhet të ndryshojë kursin

Senatori, Bernie Sanders i bëri thirrje presidentit amerikan, Joe Biden të dielën që të “ndryshojë kursin” për qasjen e administratës ndaj luftës Izrael-Hamas, duke përmendur një “katastrofë të tmerrshme humanitare” në Gaza.

“Pikëpamja ime ka qenë që në fillim: Izraeli ka të drejtë t’i përgjigjet këtij sulmi të tmerrshëm terrorist nga Hamasi, por ju nuk keni të drejtë të shkoni në luftë kundër një populli të tërë, grave dhe fëmijëve,” tha senatori për CNN.

“Dhe Kongresi i Shteteve të Bashkuara duhet të veprojë sepse shumë nga ky shkatërrim po bëhet me armë ushtarake të furnizuara nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës”.

Sanders bëri thirrje gjithashtu për një pauzë të menjëhershme dhe një “rritje masive të ndihmës humanitare” për ata në Gaza që përballen me urinë.