Lajme nga Bota

Bota nuk duhet të pranojë burgimin e Alexei Navalny

Bota nuk duhet të pranojë burgimin e Alexei Navalny

Për të kundërshtuar Presidentin Vladimir Putin kërkohet jo vetëm karizëm dhe vizion i qartë, por edhe qëndrueshmëri fizike dhe guxim. Alexei Navalny i posedon këto cilësi me bollëk.?

Kremlini është përpjekur shumë për ta neutralizuar atë. Prokurorët kanë ngritur një seri akuzash të trilluara penale kundër tij. Vitin e kaluar shërbimet e sigurisë së Rusisë i vunë atij një agjent nervor në të mbathura në përpjekje të vrarë për ta vrarë atë. ?

?Putin pa dyshim shpresonte që pas gjithë kësaj Navalny do të frikësohej.

Por në vend të kësaj, më 17 janar, pesë muaj pasi ra në koma dhe u evakuua në Gjermani me një barelë, Navalny fluturoi përsëri në Moskë dhe u kap në kufi.

Tashmë ai është në pritje të një gjyqi të dytë që mund ta lërë të mbyllur për tre vjet e gjysmë dhe ndoshta shumë.

“Bota nuk duhet ta pranojë këtë”, shkruan The Economist, ndërkohë që Navalny ka bërë thirrje për protestë kombëtare të Shtunën.

 

Artikulli i marrë nga The Economist, përkthyer dhe përshtatur në shqip nga Tiranapost.al.