Lajme nga Bota

Britania e Madhe do lehtësojë rregullat e emigracionit

Britania e Madhe do lehtësojë rregullat e emigracionit

Britania e Madhe do të zbusë rregullat e Emigracionit, si pjesë e strategjisë së Kryeministres Liz Truss për të për të lehtësuar mungesat e fuqisë punëtore dhe për të nxitur rritjen e ekonomisë, shkruan the Independent.

Gjatë fushatës së saj për udhëheqjen konservatore, Truss premtoi të trajtojë mungesat e fuqisë punëtore në bujqësi, të shkaktuara pjesërisht nga kufizimet e lirisë së lëvizjes pas Brexit dhe të theksuara nga pandemia.

Qeveria britanike pritet të përcaktojë planin e saj për reformën e migracionit më vonë këtë vit.