Lajme nga Bota

Coca-Cola do të ndalojë shitjen e Tab dhe produkteve të tjera në fund të vitit 2020

Coca-Cola do të ndalojë shitjen e Tab dhe produkteve të tjera

Kompania ka njoftuar se do të ndalojë shitjen e kanaçeve Tab në fund të vitit, duke ndërprerë pijen e njohur nga vitet '70 dhe '80.

Coca-Cola tha në një njoftim për shtyp se ka në plan të "pensionojë produkte të zgjedhura me performancë më të ulët" në fund të vitit, të cilat përfshijnë gjithashtu Diet Coke Feisty Cherry, ujë Zico dhe Coke Life si dhe oferta rajonale si Northern Neck Ginger Ale dhe Punch Delaware.

"Ne jemi përgjithmonë mirënjohës TaB për hapjen e rrugës për kategori të cilët kanë përqafuar markën për gati gjashtë dekada", tha drejtori i grupit Kerri Kopp, Diet Coke, Coca-Cola Amerika e Veriut.

“TaB bëri punën e tij. Në mënyrë që të vazhdojmë të krijojmë inovacione dhe t'u japim konsumatorëve zgjedhjet që ata dëshirojnë sot, ne duhet të marrim vendime si kjo si pjesë e punës sonë”, shtoi ai.

Kompania ka në plan të ndërpesë më shumë se gjysmën e 500 markave të saj, sipas Ëall Street Journal, i cili raportoi së pari që Tab ishte ndërprerë.

"Planet për të modernizuar përbërjen e pijeve të kompanisë ishin në zhvillim e sipër para shpërthimit të koronavirusit, por pandemia promovoi udhëheqjen për të lëvizur më shpejt," tha kompania në lëshimin e saj.