Lajme nga Bota

Destinacioni i preferuar i rusëve duke ndjerë efektet e sanksioneve

Destinacioni i preferuar i rusëve duke ndjerë efektet e sanksioneve

Industria e turizmit në Qipro po merr një goditje të madhe nga mungesa e turistëve rusë dhe ukrainas, me një humbje të vlerësuar prej 600 milionë euro vetëm këtë vit.

Në vitin 2019, turistët rusë dhe ukrainas përbënin një të pestën e të gjithë turistëve në vendin ishull. Në vitin 2022, numri i të ardhurve është afër zeros.

Si po kompenson Qiproja për turistët e humbur?

Pavarësisht trazirave, zyrtarët thonë se ata kanë punuar për të gjetur tregje të reja, edhe para se Rusia të pushtonte Ukrainën.

Ndërsa nuk kishte fluturime direkte nga Franca në Qipro dy vjet më parë, 20 fluturime do të nisin çdo javë këtë vit. Fluturimet javore nga Gjermania dhe vendet skandinave janë rritur gjithashtu në përkatësisht 50 dhe 30 këtë vit.