Lajme nga Bota

Duhet të paguani për të hyrë në këto vende në vitin 2023

Duhet të paguani për të hyrë në këto vende në

Numrat e udhëtarëve janë rikthyer në nivelet gati para pandemisë këtë vit.

Por disa destinacione të njohura janë tashmë të shqetësuar se problemet e mbiturizmit do të kthehen. Si rezultat, disa i janë drejtuar zbatimit të një “takse turistike”.

Valencia do të vendosë një taksë turistike në 2023

Valencia ka njoftuar se do të vendosë një taksë turistike për udhëtarët që qëndrojnë në të gjitha llojet e akomodimit në rajon, duke përfshirë hotelet, bujtinat, apartamentet dhe kampingjet. Vizitorët do të duhet të paguajnë midis 50 cent dhe 2 € për natë në varësi të akomodimit të zgjedhur.

Tajlanda do të vendosë një tarifë turistike në fund të vitit 2022

Tajlanda thuhet se do të prezantojë një tarifë turistike prej 300 baht (8 €) në fund të këtij viti.

Venecia do të vendosë një tarifë turistike në 2023

Venecia së shpejti mund të fillojë të tarifojë turistët që vizitojnë nga vera 2023 e tutje.

Tarifa e propozuar do të variojë nga 3 në 10 €, bazuar nga fluksi i turistëve.

BE-ja zbaton vizën turistike në vitin 2023

Deri në nëntor 2023, shtetasit jo-BE, përfshirë amerikanët, australianët, britanikët dhe udhëtarët e tjerë nga jashtë zonës Shengen, do të duhet të plotësojnë një aplikim prej 7 € për të hyrë.

Ata nën 18 ose mbi 70 nuk do të duhet të paguajnë tarifën.