Lajme nga Bota

Duhet të paguash 200 dollarë nata për të vizituar këtë vend

Duhet të paguash 200 dollarë nata për të vizituar

Butani do të rihapet për turistët ndërkombëtarë nga shtatori pas dy vitesh, thanë zyrtarët më 30 qershor.

Vendi me bukuri natyrore piktoreske dhe kulturën e lashtë budiste, që ndodhet mes Kinës dhe Indisë, ndërmori hapa drastikë të hershëm dhe ndaloi turizmin, në mars 2020 kur u zbulua rasti i parë COVID-19 atje.

Duhet të paguash 200 dollarë nata për të vizituar

Monarkia kushtetuese me më pak se 800,000 njerëz ka raportuar më pak se 60,000 infeksione dhe vetëm 21 vdekje, por ekonomia prej 3 miliardë dollarësh u tkurr në dy vitet e fundit, duke shtyrë më shumë njerëz në varfëri.

Duhet të paguash 200 dollarë nata për të vizituar

Sidoqoftë, turistëve do t'u ngarkohet një tarifë prej 200 dollarë për natë, nga 65 dollarët që ka qenë për tre dekada. Zyrtarët thanë se tarifa e re do të kompensonte ndotjen e shkaktuar nga turistët.