Lajme nga Bota

E fundit/ Mediat austriake zbulojnë kancelarin e ri. Kush është 49-vjeçari Karl Nehammer?

E fundit/ Mediat austriake zbulojnë kancelarin e ri. Kush është

Pas dështimit të Sebastian Kurz, kryetari i Partisë Popullore të Austrisë është zgjedhur Karl Nehammer.

E fundit/ Mediat austriake zbulojnë kancelarin e ri. Kush është

Më herët ka qenë ka qenë ministër i brendshëm dhe anëtar i Partisë Popullore.

E fundit/ Mediat austriake zbulojnë kancelarin e ri. Kush është

Karl Nehammer do të jetë kancelari i ri i Austrisë. Ai është 49 vjeç.

Vendimi është në mbledhjen e partisë në Vienë.

Ka të ngjarë që edhe Nehammer të ndjekë linjën e Kurz në lidhje me qëndrimin ndaj emigrantëve.

Pandemia është një sfidë tjetër përpara kancelarit të ri.

Javën e kaluar Austria u bë i pari vend në Evropë që urdhëroi një bllokim mbarëkombëtar për të frenuar një valë të re të rasteve të COVID-19 dhe që ka vendosur ta bëjë të detyrueshëm vaksinimin deri në muajin shkurt 2022-shit.