Lajme nga Bota

Eklipsi i rrallë që nuk u pa nga të gjithë

Eklipsi i rrallë që nuk u pa nga të gjithë

Miliona njerëz e panë fenomenin e eklpsit të rrallë unazor, që paraprin ditën më të gjatë të vitit këtë fundjavë. Eklipsi unazor ( ose në formën e unazës) ndodh kur Hëna është në përputhje me Diellin, por shumë larg nga Toka për ta bllokuar totalisht atë.

Eklipsi i rrallë që nuk u pa nga të gjithë

Eklipsi ishte i dukshëm në Republikën e Kongos deri në Gadishullin Arabik, në Indi deri në Kinën Lindore.

Shumë vende u prekën nga fenomeni, pasi dielli, hëna dhe Toka u vendosën në një rresht në 21 qershor.  Njw eklips i tillë nuk shihet pa syzet mbrojtëse.

Eklipsi i rrallë që nuk u pa nga të gjithë