Lajme nga Bota

Çfarë mendoni për vendimin e Italisë për të ndaluar celularët në shkolla fillore dhe të mesme?

Çfarë mendoni për vendimin e Italisë për të

Sot Italia gumëzhin nga vendimi më i fundit për të ndaluar celularët dhe tabletët në shkolla. Përkatësisht për shkollat 9-vjeçare dhe të mesme.

Është një vendim që vjen nga studime e bëra së fundmi që nxjerrin në pah se përdorimi i tyre pengojnë fëmijët në mësime.

Edhe Britania po shqyrton vendimin për ndalimin e celularëve në shkolla.

Organizata e OKB-së për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (UNESCO) ka kërkuar gjithashtu ndalimin e celularëve në shkolla.