Lajme nga Bota

Fauci shfaqet optimist pas largimit të Trump, puna me Biden po e "çliron"

Fauci shfaqet optimist pas largimit të Trump, puna me Biden po e

Eksperti kryesor i sëmundjeve infektive në SHBA, Anthony Fauci është shfaqur dukshëm optimist dhe i çliruar pas largimit të Donald Trump nga presidenca, pasi  është në gjendje t'i përmbahet shkencës pa pasur frikë për pasoja.

Në një dalje për mediat Fauci bëri një dallim të fortë mes punës për presidentin Joe Biden dhe punës për Trump, i cili shtyu një varg kurash të paprovuara kundër COVID-19 siç ishin edhe rrezet e diellit.

"Unë mund t'ju them se nuk kam aspak kënaqësi të jem në një situatë kundërshtimi me presidentin, ishte diçka që nuk e ndjenit, se në të vërtetë mund të thoni diçka dhe nuk do të kishte asnjë pasojë në lidhje me të", u shpreh Fauci.

Fauci nganjëherë është parë në media duke vendosur duart në fytyrë ndërkohë që Trump ngrinte pretendime joshkencore, duke mos lënë "shkencën të fliste".

Ai këmbënguli se ai kurrë nuk bëri ndonjë deklaratë që devijonte nga provat. "Kjo është arsyeja pse ndonjëherë kam pasur probleme", shtoi ai.

Marrëdhënia e punës midis Trump dhe Fauci ishte kryesisht një aksident me makinë, ndërsa presidenti shmangu, tallet dhe sulmoi drejtorin e Institutit Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive. Në një moment, stafi i Shtëpisë së Bardhë hartoi pikat e bisedës duke sulmuar besueshmërinë e Faucit.

Trump hodhi poshtë udhëzimet për maskën edhe pasi u infektua vetë me COVID dhe u shtrua në spital.

Fauci, qartë dhe me humor të enjten bëri disa referenca se si gjërat janë ndryshe tani që Trump është zhdukur.

"Një nga gjërat e reja në këtë administratë është nëse nuk e dinë përgjigjen, mos e merrni me mend, thjesht thoni se nuk e dini përgjigjen", tha ai në një moment. I pyetur nëse ndihej sikur ishte kthyer, Fauci tha: "Kështu mendoj."

Artikulli i marrë nga BuzzFeedNews, përkthyer dhe përshtatur në shqip nga Tiranapost.al.