Lajme nga Bota

Foto/ Xhaketa shumë dekolte e kryeministres së Finlandës hap debat të madh në rrjet

Foto/ Xhaketa shumë dekolte e kryeministres së Finlandës hap

Mjaftoi një foto e kryeministres së Finlandës me xhaketë pa gjë poshtë, që rrjeti të ziejë në një debat mbi seksizmin. Sanna Marin 34 vjeçe e cila u bë kryeministrja më e re në botë kur mori pushtetin në dhjetorin e kaluar u shfaq në kopertinën ne revistës 'Trendi', e veshur me një kostum, por me dekoltenë e hapur.

Foto/ Xhaketa shumë dekolte e kryeministres së Finlandës hap

Fillimisht fotoja u prit me kritika duke e parë këtë si mungesë respekti ndaj detyrës së kryeministres, por më pas gratë e Findlandës i kanë dalë në mbështetje kryeministres duke krijuar hashtagun #WearewithSanna ( jemi me Sanna-n) dhe duke postuar të gjita foto me xhaketën pa gjë poshtë.

Foto/ Xhaketa shumë dekolte e kryeministres së Finlandës hap

Foto/ Xhaketa shumë dekolte e kryeministres së Finlandës hap

Gjatë intervistës kryeministrja tha se donte të përqendrohej tek politikat e saj, jo tek pamja e jashtme, dhe kjo duket se nxiti debatin në rrjet.

Foto/ Xhaketa shumë dekolte e kryeministres së Finlandës hap

Politikania social-demokrate ka një vajzë të vogël dy vjeçe dhe i përdor shpesh rrjetet sociale për të dhënë mesazhe për balancën mes jetës dhe punës, dhe për të promovuar barazinë gjinore.

Foto/ Xhaketa shumë dekolte e kryeministres së Finlandës hap

Nëse një politikane në vendin tonë do shfaqej me këtë veshje, si do reagonit? Na tregoni mendimet tuaja. 

Foto/ Xhaketa shumë dekolte e kryeministres së Finlandës hap

Foto/ Xhaketa shumë dekolte e kryeministres së Finlandës hap

Foto/ Xhaketa shumë dekolte e kryeministres së Finlandës hap