Lajme nga Bota

Finlanda u bashkohet shteteve që mbyllin kufijtë për rusët

Finlanda u bashkohet shteteve që mbyllin kufijtë për rusët

Finlanda i bashkohet Polonisë, Estonisë, Letonisë dhe Lituanisë, të cilat që nga 19 shtatori kanë mbyllur kufijtë për qytetarët rusë.

Shtetasit rusë me vizë Shengen, që duan të vizitojnë këto shtete për qëllime turizmi, biznesi, sporti ose arsye kulturore, nuk do të mund të hyjnë në territoret e këtyre vendeve.

Presidenti rus Putin sapo aneksoi zyrtarisht 4 rajonet e pushtuara të Ukrainës.