Lajme nga Bota

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Ndërtesa të shkatërruara, njerëz që flenë jashtë shtëpive, grumbuj që nën rrënoja mbajnë njerëz me e pa frymë. Për një vend si Shqipëria, që i jetoi në kurriz ditë të tilla me tërmetin e 26 nëntorit, këto imazhe bëhen edhe më drithëruese.

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Tërmeti me magnitudë 6.8 i shkallës Rihter që goditi Marokun mbrëmjen e djeshme solli bilanc tragjik. Deri tani raportohet për 1037 viktima.

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Gati 1 mijë të tjerë janë të lënduar, mbi 200 në gjendje të rëndë.

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Spitalet janë në kaos prej fluksit.

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Foto/ Çfarë la pas tërmeti shkatërrues i Marokut

Dëmet më të mëdha janë në Marrakesh dhe në fshatrat në malet Atlas.