Lajme nga Bota

Fotot nga Britania mbrëmë si dëshmi se çfarë shkaktoi pandemia në jetën tonë sociale

Fotot nga Britania mbrëmë si dëshmi se çfarë shkaktoi

Pandemia e koronavirusit ende nuk ka përfunduar, por me krijimin e vaksinave gjërat kanë filluar të lehtësohen. Si në Britani, ku pas muajsh të tërë të mbyllur, qytetarët shijuan të shtunën e parë në liri. Si popull birradashës, ata mbushën lokalët dhe pub-et për gjjthë natën, duke u mbledhur me njëri tjetrin, e me miq me të cilët ndoshta kishin me muaj pa u takuar.

Fotot nga Britania mbrëmë si dëshmi se çfarë shkaktoi

Fotot nga Britania mbrëmë si dëshmi se çfarë shkaktoi

Me pak fat edhe nga kushtet e motit, mediat britanike kanë publikuar foto me titull ‘Super e Shtuna’. Shumë prej bizneseve morën stafe shtesë për të përballuar fluksin e madh të klientëve.

Fotot nga Britania mbrëmë si dëshmi se çfarë shkaktoi

Fotot nga Britania mbrëmë si dëshmi se çfarë shkaktoi

Pavarësisht apelit të ekspertëve për kujdes, duket se britanikët nuk kanë mundur më ti rezitojnë daljes dhe argëtimit, duke shtuar faktin se një % shumë e lartë e tyre e kanë bërë vaksinën anti-Covid.

Fotot nga Britania mbrëmë si dëshmi se çfarë shkaktoi

Fotot nga Britania mbrëmë si dëshmi se çfarë shkaktoi

Megjithatë policisë ui desh të bëjë disa arrestimet dhe ka bërë thirrje që të respektohet distancimi fizik.

Fotot nga Britania mbrëmë si dëshmi se çfarë shkaktoi

Fotot nga Britania mbrëmë si dëshmi se çfarë shkaktoi

Njerëzit lejohen të takohen vetëm në grupe me gjashtë persona ose midis dy familjeve dhe ata duhet të qëndrojnë ulur gjatë gjithë kohës. Nëse ngriheni për të shkuar në tualet ose për ndonjë arsye tjetër, duhet të vendoset maskë.

Fotot nga Britania mbrëmë si dëshmi se çfarë shkaktoi

Pub-et, baret, restorantet dhe kafenetë do të jenë në gjendje të hapen edhe në ambiente të mbyllura në 17 maj nëse vazhdohet me planin e daljes nga bllokimi.

*Tiranapost.al.