Lajme nga Bota

Franca vendi i parë në botë që do përfshijë të drejtën e abortit në kushtetutë

Franca vendi i parë në botë që do përfshijë

Franca po përgatitet të bëhet vendi i parë në botë që përfshin të drejtën e abortit në Kushatetutën e saj, shkruan BBC.

Sot parlamentarët nga Dhoma e Lartë dhe Dhoma e Ulët do të takohen në një seancë të jashtëzakonshme në Pallatin e Versajës, të thirrur nga presidenti Emmanuel Macron.

Nëse, siç pritej, ata votojnë pro mocionit të qeverisë me një shumicë prej tre të pestat, atëherë kushtetuta e vendit e vitit 1958 do të rishikohet për të siguruar “lirinë e garantuar” për gratë për të kryer një abort.

Do të jetë ndryshimi i 25-të i dokumentit themelues të Republikës së Pestë dhe i pari që nga viti 2008.

Sondazhet tregojnë se rreth 85% e francezëve e mbështesin reformën.

Rezistenca e së djathtës në parlament nuk rezultoi fituese.