Lajme nga Bota

Gjykata Ndërkombëtare Penale lëshon urdhër arresti për Vladimir Putin 

Gjykata Ndërkombëtare Penale lëshon urdhër arresti për

Gjykata Ndërkombëtare Penale thotë se ka lëshuar një urdhër arresti për presidentin rus, Vladimir Putin, për shkak të përfshirjes së tij të dyshuar në rrëmbimet e fëmijëve nga Ukraina.

Gjykata tha në një deklaratë se Putini "dyshohet se është përgjegjës për krimin e luftës të dëbimit të paligjshëm të popullsisë (fëmijëve) dhe atë të transferimit të paligjshëm të popullsisë (fëmijëve) nga zonat e pushtuara të Ukrainës në Federatën Ruse".

Gjykata lëshoi ​​gjithashtu një urdhër për arrestimin e Maria Alekseyevna Lvova-Belova, Komisionerja për të Drejtat e Fëmijëve në Zyrën e Presidentit të Federatës Ruse për akuza të ngjashme.