Lajme nga Bota

Greystones në Irlandë bëhet qyteti i parë në botë që u ndalon celularët fëmijëve në shkolla

Greystones në Irlandë bëhet qyteti i parë në botë

Qyteti bregdetar irlandez Greystones bëhet qyteti parë në botë që u ndalon fëmijëve deri në shkollën e mesme mbajtjen e një celulari.

Projekti pilot nisi me iniciativën e prindërve të cilët vendosën që fëmijët e tyre të mos kalonin vitet më krijues në një ekran celulari. Nënat u mobilizuan menjëherë.

Ato bashkuan forcat dhe arritën në përfundimin se janë dakord që fëmijët e tyre të mos kenë smartfonë deri në shkollën e mesme.

Korrikun e kaluar, agjencia arsimore, shkencore dhe kulturore e Kombeve të Bashkuara Unesco u kërkoi shkollave në mbarë botën të ndalonin telefonat celularë në të gjitha klasat.