Lajme nga Bota

Helikopteri i presidentit iranian rrëzohet gjatë uljes emergjente

Helikopteri i presidentit iranian rrëzohet gjatë uljes emergjente

Një helikopter që transportonte presidentin Ebrahim Raisi është dashur të bëjë një “ulje emergjente” pasi ka pasur vështirësi fluturimi për shkak të kushteve të motit, por dyshohet se është rrëzuar.

Sipas mediave lokale, Raisi po shkonte për në qytetin e Tabrizit, në veriperëndim të Iranit, pasi u kthye nga kufiri me Azerbajxhanin, ku hapi digat Qiz Qalasi dhe Khodaafarin. Helikopteri ishte një nga tre që udhëtonin në një kolonë.

Ministri i Brendshëm i Iranit thotë se ekipet e shpëtimit janë ende duke u munduar për të arritur në vend, por përpjekjet e tyre po pengohen nga kushtet e këqija të motit.

Helikopteri ishte pjesë e një kolone prej tre helikopterësh. Dy nga ata helikopterë po transportonin ministra dhe zyrtarë që arritën në destinacionin e tyre të sigurt.