Lajme nga Bota

Hibridi i Parajsës, Papa Françesku merr dhuratë makinë me hidrogjen

Hibridi i Parajsës, Papa Françesku merr dhuratë makinë me

Papa Françeskut i është bërë dhuratë një Toyota Mirai ‘Popemobile’ të përshtatur posaçërisht, me hidrogjen.

Makina është një nga dy të cilat janë bërë në mënyrë specifike nga Toyota dhe u dhuruan në Konferencën e Peshkopëve Katolikë të Japonisë kur Papa vizitoi vendin në Nëntor të vitit të kaluar.

Hibridi i Parajsës, Papa Françesku merr dhuratë makinë me

Makina e re e Papës, funksionon duke bërë shëndrimin i hidrogjenit në ujë. Është 5.1 metër në gjatësi dhe 2.7 metra lartësi.

Hibridi i Parajsës, Papa Françesku merr dhuratë makinë me

Makina Toyota Mirai, është shumë speciale pasi që nuk bën shkarkim tubash dhe ka një kafaz sigurie të bërë në mënyrë te veçantë për Papën që të përshëndesë turmat.

Hibridi i Parajsës, Papa Françesku merr dhuratë makinë me

Në makinat e mëparshme që ka përdorur Papa Françesku, bënë pjesë një Laborghini Huracan si dhe një Dacia Duster. *The Sun

Hibridi i Parajsës, Papa Françesku merr dhuratë makinë me

Hibridi i Parajsës, Papa Françesku merr dhuratë makinë me