Lajme nga Bota

Indonezia ndalon seksin jashtë martesës! Parlamenti miraton kodin e ri penal

Indonezia ndalon seksin jashtë martesës! Parlamenti miraton kodin e ri

Ligjvënësit indonezianë miratuan njëzëri një kod të ri penal që kriminalizon seksin jashtë martesës.

Kodi i ri, i cili vlen edhe për banorët e huaj dhe turistët, ndalon bashkëjetesën para martesës, braktisjen dhe parashikon dënime për fyerjen e presidentit ose shprehjen e pikëpamjeve në kundërshtim me ideologjinë kombëtare.

Kombi më i madh në botë me shumicë myslimane, Indonezia ka parë një rritje të konservatorizmit fetar vitet e fundit.

Ligjet e rrepta islame janë zbatuar tashmë në disa pjesë të vendit, duke përfshirë provincën gjysmë autonome Aceh, ku alkooli dhe lojërat e fatit janë të ndaluara. Kamzhikimet publike ndodhin gjithashtu në rajon për një sërë veprash, duke përfshirë homoseksualitetin dhe tradhtinë bashkëshortore.

Tiranapost.al