Lajme nga Bota

Institucionet kulturore në Holandë protestojnë në një mënyrë të veçantë kundër masave anti-Covid

Institucionet kulturore në Holandë protestojnë në një

Dhjetra muze, muzikantë, instrumentistë dhe teatro holandeze kanë marrë pjesë sot në një event unik të quajtur 'Hair Salon'.

Sektori i kulturës dhe argëtimit e ka organizuarkëtë event në shenjë proteste kundër masave aktuale të COVID.

Institucionet kulturore në Holandë protestojnë në një

Dyqanet, palestrat dhe sallonet e bukurisë lejohen të presin sërish klientë, por muzetë dhe teatrot janë ende të mbyllura.

Duke u vendosur në rolin e parukierëve apo instruktorëve të palestrës, sektori dëshiron të tërheqë vëmendjen për gjendjen e vështirë.

Institucionet kulturore në Holandë protestojnë në një

Muzeu i famshëm Van Gogh në Amsterdam është shndërruar gjithashtu në një sallon parukerie dhe bukurie.