Lajme nga Bota

Ish-gruaja e Jeff Bezos ndryshon mbiemrin dhe dhuron 1.67 miliardë dollarë për bamirësi

Ish-gruaja e Jeff Bezos ndryshon mbiemrin dhe dhuron 1.67 miliardë

MacKenzie Bezos, ish-gruaja e themeluesit të Amazonës, Jeff Bezos, hyri në listën e më të pasurve të botës pas përpjestimit të pasurisë për shkak të divorcit.

Ajo njoftoi dy vendimet e rëndësishme që ka marrë. Ka lënë mbiemrin e ish-burrit dhe tani është MacKenzie Scott.

Përveç kësaj një pjesë të pasurisë, rreth 1.67 miliardë dollarë i ka dhuruar për bamirësi që prej ndarjes nga Jeff.

Organizatat jofitimprurëse për të cilat i ka dhuruar punojnë për: barazinë racore, grupin LGBTQ, barazinë gjinore, lëvizje ekonomike, shëndetin publik, zhvillimin global dhe ndryshimin e klimës.

*Burimi Forbes