Lajme nga Bota

Ish-kryeministri lituanez gjendet i vdekur në shtëpinë e tij

Ish-kryeministri lituanez gjendet i vdekur në shtëpinë e tij

Ish-kryeministri i Lituanisë Gendiminas Kirkilas ka ndërruar jetë në moshën 72-vjeçare

Ai u gjet i vdekur në shtëpinë e tij, pa shenja dhune.

Kryeministrja e Lituanisë Ingrida Simonite i bëri homazhe Kirkilas, duke nënvizuar se ai ishte një “figurë e fuqishme” që ishte përfshirë në mënyrë aktive në jetën politike të vendit.

Gediminas Kirkilas shërbeu si Ministër i Mbrojtjes i Lituanisë nga viti 2004 deri në vitin 2006 dhe për dy vitet e ardhshme (2006-2008) ai ishte kreu i qeverisë socialdemokrate.