Lajme nga Bota

Ish-liderja e Zelandës së Re Jacinda Ardern merr titullin 'Dame'

Ish-liderja e Zelandës së Re Jacinda Ardern merr titullin

Ish-udhëheqësja e Zelandës së Re Jacinda Ardern, e cila dha dorëheqjen nga posti i saj në fillim të këtij viti, ka marrë një nga nderimet më të larta të vendit.

Kryeministri i ri Chris Hipkins bëri disa nderime në Festën Zyrtare të Ditëlindjes së Mbretit

“Duke shërbyer si kryeministre nga viti 2017 deri në vitin 2023, Dame Jacinda Ardern njihet për përkushtimin e saj në Zelandën e Re gjatë disa prej sfidave më të mëdha me të cilat është përballur vendi ynë në kohët moderne”, tha Hipkins në një deklaratë.

“Udhëheqja e Zelandës së Re ndaj sulmeve terroriste të vitit 2019 dhe ndaj pandemisë Covid-19 përfaqësoi periudha sfidash intensive për kryeministren tonë të 40-të, kohë gjatë së cilës pashë se angazhimi i saj ndaj Zelandës së Re mbeti absolut.”

Hipkins vjen nga e njëjta parti si Ardern, Partia Laburiste, dhe e pasoi atë si udhëheqëse.

Ardernit iu dha titulli Dame Grand Companion i Urdhrit të Meritës së Zelandës së Re.

Në një deklaratë për degën e CNN Radio Zelanda e Re (RNZ), Ardern tha se ndihej "jashtëzakonisht e përulur" nga vlerësimi.

“Isha me dy mendje për ta pranuar këtë titull,” tha ajo. “Shumë nga gjërat që kaluam si komb gjatë pesë viteve të fundit kishin të bënin me të gjithë ne dhe jo me një individ.

“Mirënjohjen e kam dëgjuar nga shumë njerëz ndër vite. Dhe kështu për mua kjo është një mënyrë për t'i thënë faleminderit – familjes sime, kolegëve të mi dhe njerëzve që më mbështetën për të marrë rolin më sfidues dhe shpërblyes të jetës sime.”