Lajme nga Bota

Italia mbyll disa shkolla, 600 nxënës dhe mësues të infektuar

Italia mbyll disa shkolla, 600 nxënës dhe mësues të

Rajoni i Campagnia-s në Itali ka marrë vendimin të mbyllë të gjitha shkollat e çdo cikli, pra nga fillorja në të mesme. Kjo për shkak të rritjes së rasteve të infektimeve në radhët e mësuesve dhe nxënësve. Raportohen rreth 600 të tillë vetëm në këtë rajon.

Vendimi është në fuqi deri në fund të muajit, në varësi të situatës.

Ky vendim i marrë nga presidenti i rajonit u konsiderua si masë drastike nga ministrja e Arsimit Lucia Azzolina.

*Burimi Reuters