Lajme nga Bota

Italianët i kërkojnë kryeministrit Draghi të qëndrojë në detyrë pavarësisht krizës politike

Italianët i kërkojnë kryeministrit Draghi të

Kryebashkiakët e Italisë, organizatat e biznesit dhe drejtuesit e sindikatave i kërkuan kryeministrit Mario Draghi në fundjavë të rimendonte vendimin e tij për të dhënë dorëheqjen, duke paralajmëruar se stabiliteti i vendit të ngarkuar me borxhe ishte në rrezik.

Kryebashkiakët e 110 qyteteve italiane, duke përfshirë 10 zonat kryesore metropolitane, thanë në një letër të hapur se po e ndiqnin trazirat dhe u bënë thirrje të gjitha palëve të tregohen të përgjegjshëm.

“Ne kryetarët e bashkive, të cilëve çdo ditë thirremi për të menaxhuar dhe zgjidhur problemet që mundojnë qytetarët tanë, kërkojmë nga Mario Draghi të vazhdojë dhe të shpjegojë në parlament arsyet e mira pse qeveria duhet të vazhdojë”, shkruan ata.

Draghi dha dorëheqjen e tij javën e kaluar pasi një nga partitë në koalicionin e tij të gjerë, Lëvizja 5-Yje, refuzoi të mbështeste qeverinë në një votëbesim parlamentar.

Presidenti Sergio Mattarella refuzoi dorëheqjen e tij dhe i kërkoi atij t'i drejtohej parlamentit këtë javë, duke shpresuar se do të gjente një konsensus për të shmangur zgjedhjet e parakohshme në një kohë trazirash ndërkombëtare dhe tensionesh ekonomike.